StrikConsulting - business development
Bosanski    |    English
   

O nama


Naš tim

Firma StrikConsulting d.o.o., osnovana 2005. godine, danas ima reputaciju jedne od vodećih i najpouzdanijih konsultantskih kompanija u Bosni i Hercegovini.  Firma pruža  konsultantske usluge u oblasti  unapređenja poslovanja i povećanja konkurentnosti  MSP i realizira projekte povećanja energetske efikasnosti, smanjenje CO2 emisija i korištenja obnovljivih izvora energije.

Iskustvo i duboko razumijevanje poslovnog okruženja u BiH i zemljama u regionu osnivača firme, zajedno sa vrhunskim obrazovanjem stalnih zaposlenika i ekspertizom eksternih saradnika koje angažujemo na projektnoj osnovi, garancija su za vrhunski nivo usluga poslovnog savjetovanja.
Tim StrikConsulting-a, na svakom projektu,  čine iskusni i obrazovani konsultanti, eksperti u svojoj oblasti koji znaju kako da izvuku maksimum iz raspoloživih resursa, postignu uspjeh na projektu u ugovorenom roku  i osiguraju maksimalno zadovoljstvo  kako klijenata tako i partnera.

Fuad Strik, Dipl. inž.
Osnivač – Direktor
Počasni konzul Republike Finske

Nakon uspješne karijere generalnog direktora Coca-Cola HBC u Bosni i Hercegovini, u periodu od 1996. do 2005. Fuad Strik je osnovao konsultantsku firmu StrikConsulting koja je za kratko vrijeme stekla izvanredno visoku reputaciju u poslovnom svijetu. 

Uspješno vođenje poslovanja velike multinacionalne firme u teškom poslijeratnom okruženju, kroz sve faze razvoja, dalo je Fuadu cjelovitu  mogućnost razumijevanja marketinški tržišno orijentisanog, modernog načina poslovanja. Pored toga, angažman u regionalnom timu menadžementa Coca–Cole, omogućio mu je izvanredan  uvid i razumijevanje ekonomskih prilika u cijelom regionu a dodatno obrazovanje na vrhunskim poslovnim školama dodalo je neophodnu internacionalnu dimenziju. Fuad je stekao široko međunarodno poslovno iskustvo radeći 3 godine za firmu Osted u Beču, Austriji, kao menadžer za razvoj poslovanja na tržištu Rusije i zemalja srednje Azije.  Bio je to jednako izvanredan nastavak uspješne karijere ostvarene u firmi Energoinvest, od 1979. do 1991. godine, u ulozi  marketing menadžera za oblast sistema za daljinski nadzor i upravljanje u elektroenergetici.

Različita priznanja, kao što je titula “Menedžer godine“ (2000. godina) i nagrada za „Internacionalnu kompaniju godine“ u ime Coca-Cola Beverages BiH (1999. godina) bili su samo neke od  mnogobrojnih nagrada za ostvarene rezultate. Između ostalog, Fuad je bio suosnivač, i prvi predsjednik Asocijacije stranih investitora BiH kao i predsjednik upravnog odbora Američke privredne komore u BiH. Od 2009. godine, Fuad je predsjednik upravnog odbora LESPnet-a  - Udruženja poslovnih savjetnika u BiH.

Fuad je 19.09.2011 godine primio eugzekuaturu konzula Republike Finske u Bosni i Hercegovini, na osnovu imenovanja ministra vanjskih poslova Republike Finske Erkki Tuomioja.

Diplomirao je 1976. godine na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Pohađao je specijalne vrhunske programe edukacije iz menadžmenta, liderstva, marketinga i strateškog planiranja na poslovnoj školi IMD u Lozani.

Altijana Strik, Dipl. pravnik
Direktor

Kao iskusni pravni ekspert, priključila se timu firme 2015. godine, te zauzima funkciju direktorice StrikConsultinga. Kao direktorica aktivno je sudjelovala i koordinirala svim uspješnim projektima koje je firma vodila od 2015. godine do sada. .

Prije dolaska u StrikConsulting, Altijana je rukovodila sektorom opštih, kadrovskih i pravnih poslova u JP Autoceste FBiH. Pored rada u JP Autoceste FBiH, njeno bogato radno iskustvo sadrži, između ostalog, rad na poziciji načelnika pravne službe Federalne direkcije za izgradnju upravljanje i održavanje autocesta u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija BiH i rad u bankarskom sektoru (Privredna banka Sarajevo, Central Profit Banka, Market Banka i Raiffeisen banka). Pored toga, kao direktor Centra za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis,  Altijana kontinuirano daje svoj konstruktivan doprinos razvoju pomenute oblasti u Bosni i Hercegovini i kreiranju energetski efikasne budućnosti.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Unverizeteta u Sarajevu i položila ispit opšteg znanja za državne službenike u organima državne službe u FBiH.

Hamdija Mujezin, Mag. inž. mašinstva
Stručni saradnik

Hamdija je mladi stručni saradnik koji se pridružio timu firme u maju 2016. godine. Od trenutka angažmana pa do sada, sudjelovao je u izradi svih projekata firme i pružao stručnu pomoć u oblasti energetike i zaštite okoliša. Hamdija je preuzeo, i još uvijek uspješno vodi SC Energija - dio aktivnosti u odjelu za savjetovanje iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih energetskih izvora.

Hamdija je 2016. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu stekao zvanje Magistar inžinjer Mašinstva na odsjeku za energetiku, procesnu tehniku i okolinsko inžinjerstvo. Pored toga, on je pohađao dodatne edukacije iz oblasti zaštite okoliša, marketinga,informacionih tehnologija, transverzalnih vještina i dizajna, poput PDP programa na IT akademiji u Sarajevu, 2015. godine.

Druga polja interesovanja su upravljanje potrošnjom energije, održivi razvoj, upravljanje otpadom, upravljanje prirodnim resursima, energetska efikasnost, solarna energija i mogućnosti njene primjene u BiH, upravljanje projektima, te EU fondovi.