StrikConsulting - business development
Bosanski    |    English
   

O nama


Razvoj

StrikConsulting je privatna konzalting firma koja svoje usluge pruža širokom spektru klijenata, dominantno na području Bosne i Hercegovine i  regiona. Oblasti poslovnog savjetovanja  obuhvataju dvije osnovne skupine konsultantskih usluga: upravljanje promjenama u malim i srednjim preduzećima (MSP) i „benchmarking“ analiza sa osnovnim ciljem povećanja konkurentnosti MSP-a.

Paralelno StrikConsulting intenzivno razvija usluge iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u kombinaciji sa operativnim unapređenjima u oblasti održivog razvoja.

Zajednička karakteristika usluga koje pruža StrikConsulting  ogleda se u ažurnosti i predanosti, zajedno sa profesionalnim, stručnim i povjerljivim načinom poslovanja zasnovanom na relevantnim činjenicama i objektivnoj analizi. Pored toga, StrikConsulting polaže vrijednost na zaštitu interesa svojih klijenata i ostvarivanja odnosa uzajamnog povjerenja i poštovanja.

StrikConsuting zapošljava i obučava pojedince koji će svojim preciznim, stručnim i efikasnim radom klijentima osigurati stalnu kompetitivnu prednost i trajan uspjeh u daljem poslovanju.

Osnovni podaci o StrikConsulting-u:

Godina osnivanja: 2005. godina
Osnivač  i direktor: Fuad Strik
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Klijenti: Preko 50 iz regije
Područja poslovanja: Upravljanje promjenama MSP-a
                                  „Benchmarking“ analiza MSP-a
                                  Energetska efikasnost i obnovljivi energetski izvori

Djelatnost u fokus

U skladu sa društvenom odgovornosti i svojom misijom, StrikConsulting želi da doprinese smanjenju uticaja klimatskih promjena i progresu u oblasti energetske efikasnosti i obovljivih energetskih resursa u Bosni i Hercegovini. Usmjeravanjem svojih aktivnosti u pravcu „zelene ekonomije“ StrikConsulting želi podstaći kako pojedince tako i lokalne i globalne firme na implementaciju najaktualnijih energetski efikasnosnih rješenja i korištenja obovljivih izvora energije u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.  U skladu s tim, StrikConsulting je osnovao poseban odjel „SC Energija“ i suosnivač je Centra za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis (www.energis.ba).

Misija i vrijednosti

Misija StrikConsulting-a je da doprinese progresu i ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine asistirajući pri tome organizacijama da razviju projekte kroz koje će poboljšati institucionalne kapacitete u procesu EU integracija, te da pomogne MSP-ima da poboljšaju poslovnu efikasnost i povećaju konkurentnu sposobnost na inostranom tržištu.

Cilj firme StrikConsulting je biti organizacija koja će ostvarivati kontinuiran poslovni uspjeha a pri tome istovremeno djelovati u skladu sa sviješću o društvenoj odgovornosti. StrikConsulting želi biti primjer u poslovnom okruženju Bosne i Hercegovine i svojim poslovnim aktivnostima doprinijeti pozitivnim promjenama.